Renovatie

De renovatie of restauratie van een monumentaal pand, herenhuis, e.d. is een ingrijpende gebeurtenis. Tijdens het gebruik zal een gebouw slijten en neemt het prestatievermogen af. Hiervoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen zoals veroudering door weersinvloeden en slijtage en gebreken door gebruik. Om al deze oorzaken in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen is een regelmatige inspectie, die Wolbers uiteraard voor u kan verzorgen, van groot belang. Renovatie van uw woning kan u vervolgens uitkomst bieden om zorgeloos te blijven wonen.

Restauratie

Bij restauratiewerk wordt het gebouw in authentieke staat hersteld, dit gaat veel verder dan renovatie. Zo zoekt Wolbers aan de hand van informatie uit de gemeentelijke archieven en originele tekeningen in detail uit hoe het gebouw er in het verleden uitzag. In de regel gaat het bij restauratie om oudere gebouwen waarbij zeer specifieke bouwtechnieken nodig zijn om het beeld te herstellen. De bouwkundige staat van een object is immers van grote invloed op de levensduur en uiteindelijk ook op de marktwaarde van het onroerend goed.

Renovatiebedrijf Wolbers staat garant voor vakmanschap bij al onze restauratieprojecten. Op de pagina portfolio kunt u een indruk krijgen van onze restauratiewerkzaamheden aan de Rooms Katholieke kerk in Ter Apel.

De volgende stap?

Met een complete renovatie of restauratie bespaart u vaak meer dan u denkt. Nieuwsgierig geworden? Bel ons op 0599 - 58 78 58.